הוראות הפעלה למכונות אספרסו

הפעלה נכונה למכונות אספרסו של לה פבוריטה


3. הוראות הפעלה למכונת אספרסו של לה פבוריטה
על מפעיל מכונת האספרסו לקבל הדרכה ולהיות מיומן בהפעלת המכונה עוד לפני שהוא מתחיל לעבוד עם המכונה.
לאחר שהמכונה חוברה כראוי למקור כוח ומים יש להפעיל את המכונה על ידי מתג ההפעלה תיכבה והמכונה מוכנה לשימוש.
את המכונה יש להפעיל דרך כפתורי ההפעלה. כל אחד מהם מצביע על כמות המים (גודל כוס הקפה) דרך הראש לידית הקפה.
בפתיחת כל יום עבודה עש להוריד מים דרך ההפקה המסופקת עם המכונה בקפה מהמטחנה ולדחוס אותו כראוי.
כל מנה של כוס קפה מכילה כ 0.7 גר של קפה אספרסו טחון, המים יוצאים בלחץ מתוך המכונה וכמות של 7 גרם מאפשרת למים לעבור בלחץ וליצור אספרסו (מהמילה פרס, לחץ ) יש לחזק את הידית בצורה ישרה בין החריצים כדי שהקפה ישאר בלחץ, לאחר
שהמים יצאו יש להסיר את הידית ולהוציא את האספרסו שנותר לאחר מילוי כוס הקפה.

חימום החלב
חימום החלב יהיה דרך הסטימר שנמצא לצד המכונה, מומלץ מאוד להפעיל אותו רגע לפני שמכניסים לכד החלב (בגלל החום והאדים המצטברים לפעמים יוצאים מעט מים עם הפעלת הסטימר)
יש להרתיח את החלב עם הסטימר ולאחוז ביד שניה בכד החלב עד לרגע שהכד חם מידי כדי להחזיק זה בדיוק הנקודה שצריך לעצור את הרתיחה של החלב ולא לשרוף אותו.
לאחר השלמת החימום יש לנגב היטב את הסטימר שלא ישארו שאריות של חלב ויצברו חיידקים.
למכונה יש אפשרות של מים רותחים, ע"י הנחת הכוס במגש המכונה ניתן להוציא מים רותחים.
שימו לב להוראות הפעלה נכונה למרכך המים של מכונות אספרסו לה פבוריטה.

הוראות נוספות לתפעול נכון של מכונות לה פבוריטה:
הוראות התקנה ראשונית של מכונות אספרסו | הוראות בטיחות | מכונות קפה לעסקים