הוראות התקנה

1.הוראות התקנה מכונות אספרסו לה פבוריטה:
בהתקנת המכונה יש להעזר בטכנאי מוסמך.
במקום חייב להיות מפסק פחת על מנת להגן על המכונה, המשתמש, והמקום בכללותו.
את המכונה יש לחבר לחשמל עם הכבל המסופק – שימוש בכבל מאריך או תקעים שונים מהנדרש מסוכן ואסור.
חיבור המכונה למקור מים חיצוני
יש לוודא שהמים המגיעים למכונה הם מים תקניים ויש למנוע חדירת מזהמים העלולים לפגוע באיכות המוצר ובמכונה עצמה.
יש לוודא קיום נקודת ניקוז למים העודפים היוצאים ממגש המכונה.
יש להצקין מרכך מים מקצועי ומותאם למטרתו.
כל שימוש או הפעלה של המכונה שלא על פי ההנחיות הוא באחריות הלקוח והחברה לא תישא בכל האחריות.

2. הוראות בטיחות
במידה ויש צורך לטפל במכונה יש ראשית לנתק אותה מזרם החשמל ורק לאחר מכן ניתן לבצע פעולות תחזוקה.
אם פתיל הזינה ניזוק, כדי למנוע סיכון יש להחליפו רק במעבדת שירות מאושרת ע"י הייצרן\ יבואן.
רק טכנאים מוסמכים רשאים לבצע תחזוקה במכונה.
על המכונה להיות מותקנת במקום ראוי ללא חשיפה ללכלוך אולרטיבות.
אין להכניס יד או מכשיר כלשהו לתוך המכונה בזמן שהיא מחוברת לחשמל.
יש להיזהר מנגיע בחלקים חמים וכן להמנע ממגע בין מים לחלקים חשמליים כלשהם.

לאחר התקנת המכונה לפי הוראות ייצרן, יש להפעילה תוך שימוש בכללי הזהירות הבאים:
3. הוראות הפעלה למכונת אספרסו של לה פבוריטה
על מפעיל מכונת האספרסו לקבל הדרכה ולהיות מיומן בהפעלת המכונה עוד לפני שהוא מתחיל לעבוד עם המכונה.
לאחר שהמכונה חוברה כראוי למקור כוח ומים יש להפעיל את המכונה על ידי מתג ההפעלה תיכבה והמכונה מוכנה לשימוש.
את המכונה יש להפעיל דרך כפתורי ההפעלה. כל אחד מהם מצביע על כמות המים (גודל כוס הקפה) דרך הראש לידית הקפה.
בפתיחת כל יום עבודה עש להוריד מים דרך ההפקה המסופקת עם המכונה בקפה מהמטחנה ולדחוס אותו כראוי.
כל מנה של כוס קפה מכילה כ 0.7 גר של קפה אספרסו טחון, המים יוצאים בלחץ מתוך המכונה וכמות של 7 גרם מאפשרת למים לעבור בלחץ וליצור אספרסו (מהמילה פרס, לחץ ) יש לחזק את הידית בצורה ישרה בין החריצים כדי שהקפה ישאר בלחץ, לאחר שהמים יצאו יש להסיר את הידית ולהוציא את האספרסו שנותר לאחר מילוי כוס הקפה.

חימום החלב
חימום החלב יהיה דרך הסטימר שנמצא לצד המכונה, מומלץ מאוד להפעיל אותו רגע לפני שמכניסים לכד החלב (בגלל החום והאדים המצטברים לפעמים יוצאים מעט מים עם הפעלת הסטימר)
יש להרתיח את החלב עם הסטימר ולאחוז ביד שניה בכד החלב עד לרגע שהכד חם מידי כדי להחזיק זה בדיוק הנקודה שצריך לעצור את הרתיחה של החלב ולא לשרוף אותו.
לאחר השלמת החימום יש לנגב היטב את הסטימר שלא ישארו שאריות של חלב ויצברו חיידקים.
למכונה יש אפשרות של מים רותחים, ע"י הנחת הכוס במגש המכונה ניתן להוציא מים רותחים.

4. הוראות ניקוי המכונה
יש להקפיד על ניקיון המכונה בדרכים הבאות:
במהלך העבודה – יש לשמור על נקיון חיצוני וביצוע שטיפות של ידיות ההפקה והיציאות של המים החמים לתה ולהקצפה.
בסיום יום העבודה יש לנקות את המכונה משאריות קפה או מים וכן לנקות שאריות של חלב (מה שיכל ליצור חיידקים) וכמובן לנקות את ידיות ההפקה והחלק הפנימי של הראש.
מאוד מומלץ להוציא את המגש (המגש עליו מניחים את הכונות בהכנת הקפה, הוא מורכב מ-2 חלקים, חלק תחתון סגור וחלק עליון שהוא כמו רשת עליו מניחים את הכונות, הוצאה של המגש הפנימי של המכונה מאפשרת ניקוי יסודי יותר של המגש, כמו כן ישנו מגש עליון שעליו מניחים את הכונות לפני הכנת הקפה (מגש זה גם מחמם את הכוסות המונחות עליו) גם מגש זה ניתן לפירות ומומלץ להוציאו ולנקות אותו בסוף כל יום, אל תשכחו שהכונות שאתם מגישים
יש לבצע ריכוך של המכונה להסרת אבנית על פי ההוראות המצורפות בהמשך....

5 הוראות שימוש במרכך המים:
1 מרכך המים במצב עבודה ברז עליון כניסת מים למרכך ברז תחתוך ב' יציאת מים למכונה ידיות הברזים א-ב מופנות שמאלה צינורות הפלסטיק אי ו-אף
יהיו בתוך מתקן ההורקה.
2. הפעלת הריכוך סובב את הידיות מהברזים א-ב ימינה פתח את המכסה המרכך והכנס 1 ק"ג מלח מלח בישול סגור את מכסה המרכך כשהוא נקי ומחומר או מלח
3. רענון המרכך סובב את ידיות הברז העליון א לצד שמאל תן למים לזרום בברז התחתון ב דרך צינור העודפים פ למשך כמה דקות.
4. החזרת המרכך למצב עבודה
וודא שהמים היוצאים מצינורית העודפים פ של הברז התחתון ב יוצאים מתוקים! סובב את ידית הברז התחתון ב לצד שמאל והמרכך מוכן!!
הוראות שימוש מכונות אספרסו