הוראות ניקוי


4. הוראות ניקוי המכונה
יש להקפיד על ניקיון המכונה בדרכים הבאות:
במהלך העבודה – יש לשמור על נקיון חיצוני וביצוע שטיפות של ידיות ההפקה והיציאות של המים החמים לתה ולהקצפה.
בסיום יום העבודה יש לנקות את המכונה משאריות קפה או מים וכן לנקות שאריות של חלב (מה שיכל ליצור חיידקים) וכמובן לנקות את ידיות ההפקה והחלק הפנימי של הראש.
מאוד מומלץ להוציא את המגש (המגש עליו מניחים את הכונות בהכנת הקפה, הוא מורכב מ-2 חלקים, חלק תחתון סגור וחלק עליון שהוא כמו רשת עליו מניחים את הכונות, הוצאה של המגש הפנימי של המכונה מאפשרת ניקוי יסודי יותר של המגש, כמו כן ישנו מגש עליון שעליו מניחים את הכונות לפני הכנת הקפה (מגש זה גם מחמם את הכוסות המונחות עליו) גם מגש זה ניתן לפירות ומומלץ להוציאו ולנקות אותו בסוף כל יום, אל תשכחו שהכונות שאתם מגישים
יש לבצע ריכוך של המכונה להסרת אבנית על פי ההוראות המצורפות בהמשך....

5 הוראות שימוש במרכך המים:
1 מרכך המים במצב עבודה ברז עליון כניסת מים למרכך ברז תחתוך ב' יציאת מים למכונה ידיות הברזים א-ב מופנות שמאלה צינורות הפלסטיק אי ו-אף
יהיו בתוך מתקן ההורקה.
2. הפעלת הריכוך סובב את הידיות מהברזים א-ב ימינה פתח את המכסה המרכך והכנס 1 ק"ג מלח מלח בישול סגור את מכסה המרכך כשהוא נקי ומחומר או מלח
3. רענון המרכך סובב את ידיות הברז העליון א לצד שמאל תן למים לזרום בברז התחתון ב דרך צינור העודפים פ למשך כמה דקות.
4. החזרת המרכך למצב עבודה
וודא שהמים היוצאים מצינורית העודפים פ של הברז התחתון ב יוצאים מתוקים! סובב את ידית הברז התחתון ב לצד שמאל והמרכך מוכן!!