Google+

To edit - Click here.

 

1. שחרור לחץ –  במקרים שהמכונה עומדת ללא הכנת כוס קפה, יותר מעשר דקות, מומלץ לפתוח את הברז של הראש ממנו אתם מעוניינים להכין קפה המים שיצאו תחילה יהיו חמים מידי, וזה בגלל שהמים עמדו בדוד המכונה והחום עלה למקסימום, לאחר שחרור המים שימו את ראש הקפה, תראו שהאספרסו יוצא בגוונים הנכונים, לאט ובעל טעם משובח – ואז תוכלו להכין קפה אספרסו מושלם

 

מכוון שהמכונות שלנו מסיביות, אז הגדולות מבניהם שומרות על חום יציב, כך גם שתוציאו כמות גדולה של כוסות בזמן קצר, המכונה שומרת על החום ומאפשרת לכם להכין כמות בלתי מוגבלת של כוסות קפה איכותי.

 

2. שחרור המקציף – המקציף של החלב בכל מכונות האספרסו, מוציא אדים חמים דבר שגורם לחלב להתנפח ולהתחמם ולהיות מוקצף, השחרור הראשוני של המקציף יכול להיות מלווה במעט טיפות מים חמות, לכן מה שרצוי לעשות זה, כאשר מתחילים להקציף פעם ראשונה, הוא לשחרר תחילה את האדים כאשר הסטימר פונה לכיוון המגש של הכוס, ורק לאחר מכן להכניס את המקציף לתוך כד החלב, וכך תשמר איכות החלב ומוצר הקפה השלם.

 

3. שמירה על ניקיון כל הזמן – יש לישמור על נקיון מכונת הקפה וחלקיה כל הזמן, שמירה על ניקיון המגש, עליו מניחים את כוסות הקפה במכונה, ימנע מצב של הגשת כוס קפה עם תחתית לא נקיה, דבר קטן וחשוב מאוד.

 

4.כוס חמה קפה חם –  במכונות האספרסו של לה פבוריטה, יש מגש עליון שנמצא החלק העליון של המכונה, המגש חם בכדי לשמור על חום כוסות הקפה, בארצנו רוב אוהבי הקפה, אוהבים את הקפה פשוט, חם. הקפה יכול להיות חם, אבל אם שמים אותו בכוס קרה, אז הקפה כבר לא יהיה חם, לכן, חושב מאוד להניח אפילו למספר דקות את כוס הקפה לפני הגשתו, במגש העליון של המכונה - מתכון מנצח לכוס קפה מושלם.

 

5. ציורים והקצפות – הקצפה נכונה של החלב צריכה להיות בטמפרטורה של חום בינוני 

(כך חושבים האיטלקים, וכך גם אפשר להגיע למצב של ציור או לפחות הקצפה נכונה).
יש הנוהגים לשלב גם קקאו ושוקולד ועם קייסם ממש לצייר ציור, ראו קטעי וידאו של ציורים בקפה - בעמוד וידאו.

 

בארץ אנשים אוהבים את הקפה שלהם חם מאוד לכן הם מבקשים את החלב חם יותר ממה שצריך, אבל הסוד לציורים זו הקצפה נכונה ולאחר מכן:

 

- יש "לדפוק" את כד החלב על השולחן או על הבר, בכדי שהקצף שנשאר למעלה יתאחד עם החלב הנוזלי שלמטה.

 

- לאחר מכן עושים תנועות סיבוביות ועוד דפיקה שתיים רק יועילו יאפשרו לכם למזוג לכוס את החלב שיתמזג עם האספרסו, כך רוב הסיכויים שיצא לכם ציור כרצונכם.

 

• טיפ קטן: איך תדעו שהחלב מספיק חם?  ביד אחת תחזיקו את הכד עם החלב בתוך המקציף, ועם יד שניה תחזיקו בכד עצמו עם כל כף היד, ברגע שתרגישו שחם לכם מידי ביד, זה הזמן לעצור את הקצפת החלב.

 

6. טחינה נכונה – הטחינה של פולי הקפה צריכים להיות במטחנה מקצועית ואיכותית, רמת הטחינה צריכה להיות גסה יותר מאשר קפה שחור, הקפה השחור לא מתאים למכונות מכוון שהוא טחון דק מידי והוא עושה סתימה בחריצים של מכונת האספרסו והמים לא עוברים לכוס, לכן האספרסו צריך להיות טחון במידה הנכונה.

כל מטחנה מקצועית, נותנת לכוון את רמת הטחינה הרצויה.

 

7. כמות הקפה במנה – מנה של אספרסו זה 7 גר' למנה אחת צריך ומומלץ שיהיה בדיוק 7 ג' (ניתן לכוון את כמות הקפה במטחנה) לידית עם מנה כפולה יש לשים 14 גר' של קפה אספרסו.