מכונות אספרסו לה פבוריטה
 
 
 
 
 
 
 
 
 

ציורים בקפה

כך תלמדו איך לצייר בקפה

קפה קפוצ'ינו מבוסס על אספרסו בשילוב כמות מספקת של חלב מוקצף, (בריסטה טוב, אחת ממכונות האספרסו של לה פבוריטה ) ייצא לכם קפה מהסרטים.

לפני שמתחילים בהכנת כוס קפה (הפוך / קפוצ'ינו) המכונה צריכה לעבוד מראש, להיות חמה בדיוק בטמפרטורה הנכונה, שלחץ המכונה תהיה בהתאם להוראות ייצרן המכונה שצריך כדי להכין כוס קפה איכותי.
את הקפה תכינו בכוס קרמיקה לקפה, וכד לקצפת החלב שמכיל 500 מיל' חלב קר, חייב להיות מנירוסטה.
• 500 מיל' חלב מספיק ל-2 כוסות קפוצ'ינו \ הפוך.

בדיקת טמפרטור החלב
החזק את הכד של החלב והטה אותו מעט לשלוט בתהליך הרתיחה של החלב.
(רצוי שהחלב יסתובב בצורה עגולה ואם יש בועות הן נבלעות בתוך מערבולת החלב)
הקיטור (שמחמם את החלב) חייב להיות מיושר עם פני השטח של החלב.
יש לפתוח את הקיטור על לחץ מרבי.

בשלב זה הקיטור יוצר מן "מערבולת" של החלב וגם אם יש קצת בועות הן נבלעות לתוך המערבולת, ויוצרות שכבת חלב מוקצף ועמיד שנוצר ע"י שילוב של אוויר חם וחלב.

יש לאחוז ביד השנייה את גוף הכד ולחוש את חום טמפרטורת החלב, טמפרטורה מרבית נעה 55-57 מעלות צלזיוס, חום זה שומר על יציבות קצף החלב, מונע שריפה של החלב ואף מאבד את המאפיינים התזונתיים שיש לחלב.
כאשר מניחים יד אחת על הכד, ניתן לחוש את חום החלב, שהחום מגיע לטמפרטורה שהיד לא עומדת בה, זה הזמן לעצור את חימום החלב.
חשוב מאוד! יש לסגור את הקיטור לפני הוצאתו מכד החלב, זאת כדי למנועה בועות ואוויר.
את הקפה מכינים על בסיס אספרסו, מומלץ תמיד להכין קודם כל את החלב המוקצף ולאחר מכן להכין אספרסו בכוס גדולה במתאימה לקפוצ'ינו או קפה הפוף לשמר את טריות הקפה במזיגת החלב, ומצד שני, החלב צריך לשבת כמה דקות בודדות לאחר ההקצפה שיהיה מוכן לקפה מושלם.
את הכד חלב מוקצף יש לדפוק על הבר או השולחן, כדי שיהיה שילוב בין החלב הנוזלי לקצף שמעלה, ורצוי גם לסובב 2-3 סיבובים של הכד עם החלב שיהיה בצבע 'מבריק' .

ניתן לשאול לקוחות, אם הם מעוניינים בקאוקאו או בתוספת של קצת קינמון, תוספות אלו שמים לאחר מזיגת החלב.
בכדי שיצאו צורות בשילוב האספרסו עם החלב, קודם כל האספרסו צריך להיות מתומצת ובצבע כהה כמו שאספרסו טרי צריך להראות
לאחר הקצפה נכונה של החלב ברוב המקרים יצא לכם לב, גם אם לא ממש תתכוונו,
כדי להוציא צורות יש לשים את פיית החלב מאוד צמוד לקפה, ומקרוב למזור בעדינוית ולעט לעט את החלב, אם לא ממש הצלחתם, קיבצנו עבורכם כמה קליפים של ציורים בקפה, את ההקצפה תיעשו לפי ההסבר הנ"ל ושימו לב לוידאו, תקבלו המון טיפים רק מצפייה איך מציירים בקפה: