Google+

קפה לסוגיו - מה זה אומר אספרסו, מקיאטו וריסטרטו


מה זה אספרסו? אספרסו בא מהמילה press לחץ, הקפה נמצא בידית, שעוברים דרכו מים בלחץ, ככל שיש לחץ כך האספרסו יותר איכותי. 

 

אספרסו - קפה אספרסו על טהרת הקפה. 

אספרסו קצר - אספרסו עם כמות של רבע כוס קטנה (כוס אספרסו).

ריסטרטו -  "אספרסו קצר מאוד" ממש לחיצה על הכפתור ועצירה מיידית כמה טיפות מתומצתות של אספרסו.

אספרסו ארוך -  שליש כוס אספרסו קטנה אצל האיטלקים קצת פחות מים 

אספרסו כפול - שתי מנות של אספרסו   (בידית כפולה, 14 גר') בכוס אחת קטנה של אספרסו או בכוס גדולה של קפה 

קפה הפוך -  קפה הפוך בא מאופן הכנתו, בשונה מהקפה אותו אנו רגילים להכין, מים ולאחר מכן חלב, אופן ההכנה של הקפה הפוך הוא, קודם שמים את החלב ולאחר מכן שמים את הקפה וכל השאר, אבל אצלנו שמתכוונים לקפה עם חלב מתכוונים לקפוצ'ינו

קפוצ'ינו – קפה קפוצינו הוא בעם הקפה שאנו רגילים אליו אבל רק מוקצף, זה קפה אספרסו, בשילוב חלב (שמים בערך חצי חלב חצי מים) והוא בעצם ה"קפה הפוך" הידוע רק מצאנו לו שם אחר.

לאטה – לאטה באיטלקית זה בעצם, "חלב" מי שמבקש לאטה, בוודאי מתכוון לקפה עם יותר חלב, אבל בגדול לאטה זה קפה עם חלב על בסיס חלב, כמו שציינו את הקפה הפוך

 

מקיאטו – מקיאטו באיטלקית זה ,"כתם" קפה מקיאטו זה בעצם אספרסו (ארוך או קצר) עם נגיעה של קצף מהחלב, הכוונה לכתם זה ממש לעשות כתם של לבן באמצע האספרסו, שותים את זה אנשים שמעוניינים לעדן את החוזק של האספרסו

 

יש הנוהגים לשים לאספרסו חתיכה של קליפת לימון, מדוע? בכדי לעדן את המרירות, קליפת הלימון גורמת לכך שהמרירות של האספרסו פחות תבלוט.

 

קבלו כמה טיפים טובים להכנת קפה משובח עם מכונות האספרסו שלנו.