Google+

טיפים שווים לשמירה על מכונת האספרסו שלכם

לטעם של הקפה יש כמה וכמה מרכיבים ששותפים להצלחה, זה מתחיל בסוג המכונה, סוג הקפה, עובי הטחינה של הפולים, כמות הקפה, טמפרטורה של המים, איכות המים, וברמן אחד מקצוען, הרשימה יכולה להארך, אבל כשיש לך מקצוען, על מכונה הוא כבר ידע לטפל בכל השאר כדי להוציא לך את הקפה הכי טוב שיש, אז יש לנו את המפתחות למכונות האספרסו הטובות ביותר, איך לשמור על חיים ארוכים וטובים עם ניחוחות של אספרסו משובח באוויר?

עבדו עם מים נקיים

כידוע המים בארצנו לא הכי נקיים, חשוב מאוד לדאוג ולהתקין מרכך של מים, המים עוברים דרך המרכך ומגיעים יותר נקיים לדוד המים, ממנו יוצא לכוס הקפה שלכם, כך תשמרו על הנקיון הפנימי של המכונה, של הדוד, והצינורות הפנימיים.

נקו מידי פעם את המכונה מבפנים

לבתי קפה שמכינים עשרות, אם לא מאות כוסות קפה, ביום חשוב לנקום את המכונה מבפנים, מומלץ באמצעות חומר מיוחד נגד אבנית, מומלץ לעשות זאת לפחות 4 פעמים בשנה, שילוב של ניקויות תקופתי ושימוש במים מסוננים בהחלט יאריך את החייה של מכונת האספרסו.




שימרו על נקיון המכונה בסוף היום


לאחר שהמכונה עבדה יום שלם, חשוב מאוד לדאוג שהיא נקיה, שהמגש החיצוני יוצא לשטיפה ייסודית, כך גם הידיות, וכל הפרודוקטים מסביב, זה ישמר את מראה החיצונית של המכונה, ותמיד יראה כמו מכונה חדשה, לאורך שנים.

עבודה נקיה – כך תשמרו על איכות הקפה ואסטטיקה בעבודה

העבודה היום יומית מצריכה לפעמים מהברמן לטמרן, ולתת לכל אחד את הקפה שהוא מצפה, במהירות והכי חשוב טעים וטוב, אז זה משהו שמצריך מהבריסטה לשים לב לדברים קטנים:


שמרו על מגש נקי לאורך כל היום

אף פעם לא נעים ללקוחות לקבל קפה עם תחתית, ללגום לכוס ולגלות שיש סימן לא נעים של קפה בתחתית הכוס, תמנעו זאת בהקפדה תמידית בנקוי המגש של המכונה, תשפרו את איכות ההגשה של הקפה, בסוף היום כמו שציינו, מומלץ לשלוף את המגש ולנקות אותו כך ישמר לאורך שנים רבות.

מקציף החלב – שמרו על איכות החלב

לאחר כמה כדים מלאים בחלב להקצפה, בסטימר (מקציף) ההקצפה מצטברת שיכבה של חלב, אי שמירה על הניקיון יגרום לקושי של ניקיון הסטימר,  בוף יום מומלץ אף לחמם בו מים עד לרתיחה, כך בעצם תדאגו לנקיונות מחיידקים שמצטברים מהחלב, גם בעניין כשרות,  נקוי עם כד מנרוסטה ומים רותחים, מנקה את הסטימר מחלב ב-100% 


עוד טיפ קטן ומאוד מאוד חשוב: בימי החורף הקרים, מאוד מומלץ להגחש את הקפה חם, מאוד מומלץ להניח את כוסות הקפה או הספלים מעל המכונה, מגש זה תוכנן כדי לחמם את הכוסות קפה, במקרה והנגיעו כוסות קרות, מאוד מומלת לחמם את הכוס במים חמים לפני הכנת הקפה, זה הסוד המשלים לכוס קפה טוב.